web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#66705 10/07/11 03:51 AM
Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
Ok here is our scenario. We have a number that rings 2 extensions, if neither of those pickup it ring our "front desk" 1100.

1100 also ring 1101.

Is there any way to have 1100 and 1101 have a different ring type to distinguish the difference from the normal calls?

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
Or if it would be easier i'd like to just set up caller id. Having some trouble programming this though.

Joined: May 2009
Posts: 1,198
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: May 2009
Posts: 1,198
Have the call ring to a phantom, put a secondary call key for the phantom on each phone.

Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
I have no clue how to do that, I'll see if I can figure out in the Admin manual. Frustrating that I have had no training on this system and as an IT guy my boss refuses to pay for support or for training for me.

Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
I searched and found how to do the secondary call key. Thanks DND, your responses are always very helpful. I'm going to test this and see if I can get it to work.

Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
Ok so I have this almost working. Is there a way to delay the call? For example, if the primary station doesn't answer after 3 rings then it will ring the secondary exension? And right now it's just lighting up the lamp on secondary extension. Can I program it to also ring?

Joined: May 2009
Posts: 1,198
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: May 2009
Posts: 1,198
For the secondary call key, there is a drop-down box on the keymap to define the number of calls present for the secondary call key to ring. Make sure it’s set to 1.

Remember that secondary call keys only work for outside calls, unless you remove the intercom key.

As to delayed ringing, you could do that with a forward path. Set the phantom extension to be forward point 1 on a No Answer condition. For timing, you’ll be limited to the System Forward Initiate timer. If you need to control the timing you could build a hunt group and adjust the No Answer Advance timer.

Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
Yea I only want it to work with outside calls. I did set the number to 1. It works well enough.

The delayed ringing is a bit advanced for me. I'll play around with it and see if I can figure it out.

Thanks again.


Moderated by  Stix1 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,326
Posts638,990
Members49,781
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
213,432 Shoretel
190,702 CTX100 install
189,193 1a2 system
Newest Members
wierderal, dante2, Rupert, igor11176, hamishegg
49,781 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 12
Rupert 7
tim10 5
lyte 4
dexman 3
Who's Online Now
0 members (), 102 guests, and 31 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5