web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#631346 07/23/19 05:38 PM
Joined: Mar 2009
Posts: 389
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 389
I just came from a new client who told me Comcast had verified their line was good to the interface so it was their problem.

Truth is that they have a 308 doorphone so I explained that it is a system device and nothing to do with Comcast. They have no display sets and my book was home so I'm returning next week to see if the software went flat although I thought default was all doorphones ringing all stations?..

I checked the IW as good and suspect the adapter at the KSU has failed

another clue.
Neither doorphone has any talk battery but on only 1 pressing the call button delivers DT?

Does anyone have a way for me to determine if it is the adapter without buying one to swap?

Thanks

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Mar 2009
Posts: 389
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 389
I guess there aren't many of these out there anymore?

Joined: Jan 2005
Posts: 15,378
Likes: 13
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,378
Likes: 13
Try momentarily shorting the pair that goes to the door box. If the adapter is good, this should start the ringing cycle at all programmed stations. Even if there's nothing programmed to receive ringing for some odd reason, you should hear some relay clicking. If you don't, then yes, the adapter is probably bad. Although this system has been discontinued, I can't imagine that you can't get a replacement from a refurbisher if needed. It sucks that you don't have a display phone. Have you checked to see if the system might be in the night mode where nothing is programmed to receive door box ringing?


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Joined: Mar 2009
Posts: 389
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 389
Thanks ED,

It was simpler. They had downgraded a few years ago & had only SLT's and cordless phones left. 2nd visit I brought a system phone to check programming. I discovered although the analog component was working. there wasn't any battery at all on the data pairs of any port. Wish I would have checked that before I bought the Doorphone adapter though.

Thank you for the response.

Ralph


Moderated by  Carl Navarro, OBT 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,240
Posts638,579
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,639 Shoretel
187,389 CTX100 install
186,176 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 14
Yoda 9
dexman 4
Who's Online Now
1 members (justbill), 58 guests, and 37 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5