web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#626223 12/13/18 01:50 AM
Joined: Dec 2018
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2018
Posts: 3

Hi

I am attempting to assist a remote site get their paging system going as they switch over to a cisco phone system.

The site has a cisco 4331 router with a a FXO card installed. The paging system is a valcom pagepac 6 plus.

I was able to find a manual for the unit, however its not too clear. Does anyone have any experience with this?

My main question is: for paging purposes can the pagepac plus be connected via the FXO port?

If so, should it connect to J4 or J5?

I already have call manager and the gateway to deliver a call to the fxo port when the page code is dialed, and to send a '7' to the pagepac when a call hits the port. 7 is the all page code. And I currently have the fxo port plugged into J4 on the pagepac. This was performed by a tech we had visit the site to install the router cards. I don't have access to the site (without driving 8 hours) or I could just try moving the rj11 to J5.

I see the call hit the port via debug ccapi, however the call fails with a 'no circuit' error.

Any help anyone can give on the pagepac 6 plus would be much appreciated.

Thanks!

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Dec 2018
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2018
Posts: 3
I can answer my own question - I had contacted Valcom previously and did not receive a reply. I did so again and this time got one. The unit will not support paging via FXO port. It has to be an FXS port... a bummer but good to finally have an answer

Joined: Dec 2018
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2018
Posts: 3
UPDATE!!! - I was given bad information! For the pagepac 6plus an FXO port MUST be used in Jack J5 - configured as loopstart - you can 'prefix 7' in the dial-peer if you always want to do an 'AllPage'

Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
See how helpful this Forum is? Thank you for posting your answer. You never know when someone may run into the same situation next week...next month....


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."

Moderated by  5years&counting 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,314
Posts638,921
Members49,775
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
213,099 Shoretel
190,312 CTX100 install
188,601 1a2 system
Newest Members
Kahm310, PeterG, lyte, 4thright, dcl
49,775 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 15
jsaad 4
dans 4
dexman 3
Who's Online Now
0 members (), 117 guests, and 45 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5