web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#617052 02/27/18 03:49 PM
Joined: Mar 2009
Posts: 389
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 389
I got a call from a client who said her phone quit working. There are 2 out of 8 that just started doing this?

Actually it works fine, she just can't hear the DTMF in her OWN ear while dialing out.

I've never seen this before and hesitate to replace the phone if it is just a setting I don't know.

This is on a KXTD 816.


Thanks

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Jan 2007
Posts: 2,116
Likes: 2
OBT Offline
Admin
*****
Offline
Admin
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 2,116
Likes: 2
if they swap the phones does it follow the phone or the port, If they call out to a mobile and press a key can you hear the tone


“I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”
Joined: Jan 2005
Posts: 15,378
Likes: 13
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,378
Likes: 13
Hmmm.... Have you checked the headset switch on the phone(s) in question? I know it's a stretch, but worth checking.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Joined: Mar 2009
Posts: 389
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 389
Hi OBT,


I hate stuff like this!

I went out and tried one of the bad sets. Dials fine and DTMF can be heard by the distant party but nothing in the receiver.

I put the set on another port. DTMF in the receiver so it must be the port. So I put a different phone on the suspect port. DTMF fine, so it points back to the the phone.

I put the original phone back on the original port and now it works fine.

I went to the other bad set. Dials fine and DTMF can be heard by the distant party but nothing in the receiver.

I unplugged it and plugged it back in and now IT is fine too.

I shoulda just "Control-Alt-Deleted" to begin with, huh?


Oh well at least they are happy.

Thanks again


Joined: Nov 2006
Posts: 704
Member
Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 704
Sounds like static capacitance charge . Just a guess.

Joined: Nov 2006
Posts: 186
Member
Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 186
You will be back sounds like you have a couple of bad hand sets
Happens all the time to my customers static elc will shut down your hand sets.
Juno

Joined: Mar 2009
Posts: 389
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 389
Handsets both work fine except no DTMF in the sidetone. Unplug, plug back in and it's fine for short while.

My plan is to sneak in at night, move them and wait for more intel


Moderated by  Carl Navarro, OBT 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,241
Posts638,581
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,644 Shoretel
187,402 CTX100 install
186,178 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 14
Yoda 6
dexman 5
Who's Online Now
0 members (), 63 guests, and 23 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5