web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#615466 01/15/18 11:04 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
John807 Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
One of our old clients went hosted with Altice. Instead of onsite ATA's they provided a dial tone to interface to a UTI 1 for paging and then told the client they can provide another dial tone tied to a group for nite ringing but they don't do nite ring equipment? Anybody else running into this?
Thanks


John 807
Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Jan 2005
Posts: 15,378
Likes: 13
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,378
Likes: 13
That's typical for hosted providers. They don't know anything about ancillary devices, such as loud bells or paging. Your best bet is to try one of these based upon what they've said they will provide. At least you can make a little bit of money and give your customer what they need. The link below will provide you with the PDF installation manual for it that will show you what it offers:

VIKING PA-15 PAGING UNIT W/ LOUD BELL INTERFACE


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Joined: May 2002
Posts: 4,298
Likes: 7
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Offline
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Joined: May 2002
Posts: 4,298
Likes: 7
Never heard of Altice.
should not be a problem doing what the customer wants but have the Hosted provider tell you what needs to be done .

Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
John807 Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
It was real simple which is why I couldn't understand why they didn't do it. They provided an anslog dialtone that would ring when the group was called. They provided a Bogen UTI 1 and connected a dial tone to it and connected to the customers Valcom self amplified paging. All I needed to do was install a Viking LBD 2 to convert the ringing line to a relay contact and connect to the UTI 1 Night Ring port. It works wonderfully.

Last edited by John807; 01/17/18 11:28 PM.

John 807
Joined: Feb 2005
Posts: 12,344
Likes: 3
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,344
Likes: 3
Originally Posted by hitechcomm
Never heard of Altice.

It's a French company that bought Cablevision from the Dolans. I have nothing good to say about them.

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
Joined: May 2002
Posts: 4,298
Likes: 7
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Offline
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Joined: May 2002
Posts: 4,298
Likes: 7
Now I know them.
We sell Cablevision, but never their Hosted

Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
John807 Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
I'm not sure what their hosted deal is? This client has a main location and a retail location a couple of towns over and they couldn't get phones to work in the remote location so that location went back to a key system I installed years ago.


John 807
Joined: Feb 2005
Posts: 12,344
Likes: 3
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,344
Likes: 3
I've not seen them using the Altice moniker for anything other than being the parent company of Cablevision. Makes sense that they might want to use it for their hosted services. Who would buy a service like that from Cablevision?

Did the tech show up in a Cablevision truck?

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
John807 Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
I'm not sure I came back after the install. I was told Vonage sold them hosted first and then within a month they flipped to Altice (Cablevision).


John 807

Moderated by  MooreTel 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,287
Posts638,784
Members49,767
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
211,837 Shoretel
188,979 CTX100 install
187,206 1a2 system
Newest Members
A2A Networks, James D., Nadisale, andreww, gohunt
49,766 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 22
teleco 5
dexman 4
dans 3
Who's Online Now
0 members (), 107 guests, and 179 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5