web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#607853 02/14/17 10:32 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
Yoda Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
I have several IP phones working just fine on a SV9100. But I have one IP phone that is off site at a home office. That phone registers ok. Lights and display show correct status, etc. But there is no speech audio. Open ports on the firewall are 5080, 5081 and 10020 thru 10512.

I must have missed something. Any thoughts where to look?

Thanks.
Jim

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Yoda #607855 02/14/17 11:08 AM
Joined: Sep 2004
Posts: 4,199
Likes: 2
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,199
Likes: 2
Couple things. Check your licensing and that you have updated it in 10-xx to reflect this. Make sure SIP-ALG is off at home router. Make sure that the router (at the house) is not behind another router as it will not NAT properly.

Yoda #607878 02/14/17 04:44 PM
Joined: Jul 2005
Posts: 1,334
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Jul 2005
Posts: 1,334
Make sure that PRG 15.5.45 NAT Plug and Play is turned ON for those remote stations. I work remote at home now and use NAT to a SV8100 with no problems.


Regards,

Paul W
Now back to a 0 day week. Love these 7 day weekends.
Yoda #607930 02/15/17 11:46 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
Yoda Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
I have plenty of voip licenses, and the phone wouldn't register without enough licensing, would it?

With 15-05-45 turned ON, once a call is made, the phone display says "can't send RTP packets", then disconnects.

Jim

Yoda #607931 02/15/17 12:12 PM
Joined: Oct 2012
Posts: 251
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2012
Posts: 251
Sounds like your audio ports are closed - I had this same problem with a WatchGuard firewall - It showed the ports were open, but they were actually closed - had to get WatchGuard support to log into it and fix since there wasn't a way for their IT guy to fix it.


www.highspeedtele.com
Dallas & Fort Worth, TX
Yoda #608567 03/06/17 07:25 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
Yoda Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
The IT guy has been looking into this from his point of view. He talked with his Fortigate firewall support and they said the SIP port is 5060 in the firewall, and that is the industry standard. He knew the IP phone was set for 5080.

He's wondering whether to change the firewall setting from the industry standard of 5060, to 5080. Or, should we change the SV9100 to the industry standard of 5060? What implications would either of these changes have? I know I would at least have to visit each IP phone and change it's port. That wouldn't be too bad.

I have one IP Polycom speakerphone that is configured for the 3rd party port of 5060. Hope it doesn't break that.

Thanks.
Jim

Yoda #608572 03/06/17 09:47 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
Yoda Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,389
Likes: 6
Oh, 5060 is for trunking. So forget what I said. Going to leave it all at 5080, etc.

Jim

Yoda #608791 03/14/17 10:21 AM
Joined: Oct 2004
Posts: 1,492
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,492
5080 is for the phones. As stated above something in one of the routers or modems is blocking the audio.

I just had one the other day the phone was behind a Cisco docsis modem in bridged mode that wouldn't let the phone work properly. We had the cable company put in a straight Arris cable modem in bridged mode and all has been fine.



Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,329
Posts639,002
Members49,783
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
213,465 Shoretel
190,756 CTX100 install
189,222 1a2 system
Newest Members
AVO-IT, wierderal, Rupert, hamishegg, Rphoneguy
49,782 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 11
Rupert 10
tim10 8
lyte 4
whoami 3
Who's Online Now
2 members (JBean3329, Carl Navarro), 84 guests, and 23 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5