web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#602139 07/07/16 02:32 PM
Joined: Apr 2016
Posts: 24
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2016
Posts: 24
hi guys,
I've been trying to connect MIPU in CIX100 to voip.ms, had anyone had any success? i used the pdf guide from toshiba. doesn't seem to register.
thanks in advance

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Jan 2010
Posts: 937
Likes: 2
Moderator-Toshiba
*****
Offline
Moderator-Toshiba
*****
Joined: Jan 2010
Posts: 937
Likes: 2
You will need to Wireshark it and see how they are responding to your SIP invite request.


Regards
Carl
Joined: Apr 2016
Posts: 24
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2016
Posts: 24
hi Carl,
i got the following send and response, what do you think is the problem?

Ku#7E@@{RlOPTIONS sip:162.213.157.82 SIP/2.0
Via: SIP/2.0/UDP 192.168.123.129:5060;branch=z9hG4bKabfa0a37e4ba5960df0e2de43721897a
Max-Forwards: 70
From: ;tag=8f3577fd8601fba4
To: sip:162.213.157.82
Call-ID: [email protected]
CSeq: 1 OPTIONS
User-Agent: CIXCenter SA520MT067PNDN2---EM.00 / CIXProtocolConverter MIPU01_24
Content-Length: 0


#7 KuE8~dR{A`SIP/2.0 200 OK
Via: SIP/2.0/UDP 192.168.123.129:5060;branch=z9hG4bKabfa0a37e4ba5960df0e2de43721897a;received=###.###.###.###;rport=5060
From: ;tag=8f3577fd8601fba4
To: sip:162.213.157.82;tag=as2f865708
Call-ID: [email protected]
CSeq: 1 OPTIONS
Server: voip.ms
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, SUBSCRIBE, NOTIFY, INFO, PUBLISH, MESSAGE
Supported: replaces, timer
Contact:
Accept: application/sdp
Content-Length: 0


Joined: Apr 2016
Posts: 24
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2016
Posts: 24
I talked to their support, they said my end is only sending out OPTION, no INVITE

Joined: Jun 2005
Posts: 2,700
Likes: 6
Member
Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 2,700
Likes: 6
Maybe their system is not responding to the Options and the Toshiba thinks that the trunks are down. The Toshiba uses the options to check the SIP trunk every 60 seconds. Are you getting an immediate All Lines busy message?

You can try to disable the options in the SIP trunk settings and try again

Joined: Apr 2016
Posts: 24
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2016
Posts: 24
Hi David, voip.ms uses URI for account number. now it's registered, but when i use my cell to call my sip, server sends an invite to pbx, and but pbx returns 403 forbidden. i wonder how to track what went wrong?

Joined: Jan 2010
Posts: 937
Likes: 2
Moderator-Toshiba
*****
Offline
Moderator-Toshiba
*****
Joined: Jan 2010
Posts: 937
Likes: 2
If the system is responding with 403 forbidden then then SIP number is not matching in the URI table so the CIX100 is rejecting the invite.

Have you programmed the SIP DID number to ring at an extension or call group?


Regards
Carl
Joined: Apr 2016
Posts: 24
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2016
Posts: 24
Hi Carl, I have programmed the sip did number to ring at an extension in Prog 309.
Both my SIP URI and SIP URI username are set to my account number, but voip.ms send back my phone number as SIP URI, is that why it's forbidden?

Joined: Jan 2010
Posts: 937
Likes: 2
Moderator-Toshiba
*****
Offline
Moderator-Toshiba
*****
Joined: Jan 2010
Posts: 937
Likes: 2
Most likely

Are you able to put the phone number in the URI field and keep the username and password?


Regards
Carl
Joined: Apr 2016
Posts: 24
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2016
Posts: 24
not really, voip.ms won't register unless i have account number in username and URI.
so what i did was changing the URI that voip.ms invites send.
so i have account@mycixIP, but CIX responded with trying 100trying and 404 not found. I added Trunk DID with last 4 digits of my account number. but it still says not found.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  Carlos#1, phonemeister 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,241
Posts638,581
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,644 Shoretel
187,402 CTX100 install
186,178 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 13
Yoda 6
dexman 5
Who's Online Now
3 members (Toner, Professor Shadow, justbill), 67 guests, and 25 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5