web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#624273 10/08/18 10:15 PM
Joined: Aug 2002
Posts: 1,075
Likes: 1
jsaad Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2002
Posts: 1,075
Likes: 1
I have a Partner R6 and each morning the customer comes in and finds outside lines on hold. Sometimes all lines 1-3, sometimes just line 1. There is a 308EC card and a 2 slot carrier. Their concern is they miss calls until they release the lines. Service is from Verizon fios. no voicemail in the system

I set up a busy lamp on a two 18 button phones but don't see any extensions off hook except for actual phones.

About 5 months ago we put in a whozz calling unit and they believe the lines are going on hold since that unit was put in.

Avaya IP Office Help & Support Website
IP Office Help

Avaya IP Office Help & Support Website


FAQs, documentation, videos, updates, and support for the Avaya IP Office business phone system!
Everything you need to know about installing, upgrading, and troubleshooting IP 500v2 and IPO Server Edition systems.

jsaad #624274 10/08/18 10:22 PM
Joined: Dec 2005
Posts: 9,167
Likes: 8
Spam Hunter
*****
Offline
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 9,167
Likes: 8
With no auto attendant/voicemail/answering machines the Partner has no way to seize lines.

If the whozz calling unit is removed (even temporarily), does the problem go away? Also, is Verizon sending a proper disconnect to indicate that a caller has hung up? eh


I Love FEATURE 00
jsaad #624277 10/08/18 11:01 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 12,344
Likes: 3
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,344
Likes: 3
Well then, the most logical thing to do is disconnect the CID unit to see if the problem goes away. But I'm wondering how it could be at fault. Isn't it bridged across each line before the system?

Back in the day, if you picked up an idle line and put it on hold the TELCO would send a disconnect before starting the off-hook yeller. They don't do that anymore. So if the Partner system picked up a line and put it on hold it would remain on hold indefinitely. I have seen bad phones do this kind of thing.

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
jsaad #624287 10/09/18 08:44 AM
Joined: Aug 2002
Posts: 1,075
Likes: 1
jsaad Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2002
Posts: 1,075
Likes: 1
We disconnected the whozz calling for a couple of days, no change, lines still go on hold all night. customer really likes the whozz calling. yes it is bridged across the lines. whozz calling support is telling me to put the unit in series with the phone lines and run the dialtone through the whozz calling into the partner. They say it's a line voltage issue. I don't like that idea and I am trying to find some other solution. A bad phone sounds good to me.


jsaad #624290 10/09/18 09:03 AM
Joined: Mar 2018
Posts: 345
Likes: 1
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2018
Posts: 345
Likes: 1
I am not familiar with whozz calling. But based on some wild guesses I assume it logs caller ID. Couldn't you just check the whozz calling device and see if there were incoming calls after hours? Then you could see if it's one number, or set of numbers calling in that are causing the lines to get tied up.


The Cloud is just someone else's computer!
jsaad #624293 10/09/18 10:18 AM
Joined: Aug 2002
Posts: 1,075
Likes: 1
jsaad Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2002
Posts: 1,075
Likes: 1
excellent idea!

jsaad #624295 10/09/18 11:31 AM
Joined: Apr 2005
Posts: 2,505
Likes: 2
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,505
Likes: 2
Have you tested during the day by calling in and telling the employees not to answer?


We get old too soon, smart too late
jsaad #624341 10/10/18 05:17 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 6,648
RIP Moderator-Nisuko-Tie, General
*****
Offline
RIP Moderator-Nisuko-Tie, General
*****
Joined: Jan 2004
Posts: 6,648
Like dan's said go on site ,call in don't answer and see what happens . grab a line , put it on hold and see if it drops or stays on hold


Skip
------------------------------------

Serving SW and West central Fl since 1984

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,305
Posts638,893
Members49,771
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
212,860 Shoretel
189,972 CTX100 install
188,084 1a2 system
Newest Members
Mansour, Dave Simmons, Soulece, Robbks, A2A Networks
49,770 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 17
teleco 7
dexman 6
jsaad 5
dans 5
Who's Online Now
0 members (), 84 guests, and 32 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5