web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#615177 01/03/18 10:40 PM
Joined: Feb 2012
Posts: 102
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2012
Posts: 102
Are there any other DSS consoles that work on the Merlin Legend beside the standard MLX-DSS that plugs into the MLX020 and the ATL Console? I know sometimes other models work unofficially because they are aliased as a supported one.

I notice on ebay some of the consoles are labelled as Merlin DSS, such as the "Lucent 26A1-B-003 Direct Ext. Selector Console (DSS)" or "AT&T 26A Direct Extension Selector Console 26A1-A-003 RF Lucent Avaya Merlin DSS" and similar ones that look like they came from a System 75, 85 or Definity.

Thanks for checking!

Last edited by [email protected]; 01/03/18 10:41 PM.
Avaya IP Office Help & Support Website
IP Office Help

Avaya IP Office Help & Support Website


FAQs, documentation, videos, updates, and support for the Avaya IP Office business phone system!
Everything you need to know about installing, upgrading, and troubleshooting IP 500v2 and IPO Server Edition systems.

Joined: Dec 2005
Posts: 9,157
Likes: 7
Spam Hunter
*****
Offline
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 9,157
Likes: 7
I'm pretty sure that Definity hardware can't be used on a Merlin system with the exception of an SLT. I would stick with the MLX and ATL DSS units.


I Love FEATURE 00
Joined: May 2002
Posts: 4,295
Likes: 7
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Offline
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Joined: May 2002
Posts: 4,295
Likes: 7
Depending on the cards in the system, tommy is correct.

Joined: Feb 2012
Posts: 102
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2012
Posts: 102
I notice that the Merlin Magix has a DSS too (Merlin Magix DSS Console 4450), styled differently. Any idea if the MLX-20 will support this? Thanks!

Joined: Jul 2001
Posts: 3,338
Likes: 10
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Offline
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Joined: Jul 2001
Posts: 3,338
Likes: 10
No - 4450 DSS works with 4424D+ or 4424Ld+ only (and must connect to a Magix on a TDL station port)


Joined: Feb 2012
Posts: 102
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2012
Posts: 102
Thanks- saved me the expense of buying one and finding out by trial and error!!


Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,240
Posts638,579
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,640 Shoretel
187,392 CTX100 install
186,176 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 14
Yoda 8
dexman 4
Who's Online Now
1 members (justbill), 50 guests, and 32 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5