web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#609761 04/17/17 11:11 PM
Joined: Jan 2009
Posts: 846
Likes: 1
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 846
Likes: 1
Have a customer that has an existing NCP1000 and has recently started a new business that we will be installing a NS700G. Is it possible to network these two together to do site-to-site calling. I cannot find any documentation on the partner portal that discusses networking systems together.

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Jun 2005
Posts: 2,700
Likes: 6
Member
Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 2,700
Likes: 6
Per the online course I just recently finished, you can network a NS1000 with an NS700.

I can't tell you the specifics, as the initial online installers course was pretty basic, and I have not had a chance to see a live system yet.

Joined: Jan 2007
Posts: 2,116
Likes: 2
OBT Offline
Admin
*****
Offline
Admin
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 2,116
Likes: 2
The spec sheet says not to use 700G for onelook networks. it looks like it will do ip-gateway link with sip trunk licences

We don't have the 700g here, but did have the NCP500v which was the same idea. we had a few issues with the customer out-growing it fast.

if the expansion licence is expensive it could cost a lot later


“I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”
Joined: Jan 2009
Posts: 846
Likes: 1
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 846
Likes: 1
Support is telling me it should work, and they did sell me a Q-Sig networking license and a 4 Ch H.323 IP-GW/Sip Trunk License. They have it working on their bench and suppose to be working up a procedure on how to implement this. Will see what they send me.

Joined: Dec 2007
Posts: 386
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 386
PM Sent


BTS
Joined: Jan 2009
Posts: 846
Likes: 1
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 846
Likes: 1
Just an update, in working with the procedure that I was sent I got the two systems talking to each other. The procedure was fairly simple and works well. Actually, was more of a hassle to setup the VPN connection between the two sites than it was to program the systems. Thanks for the replies and advice.

Joined: Aug 2005
Posts: 28
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2005
Posts: 28
Could that procedure be shared?


Moderated by  Carl Navarro, OBT 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,228
Posts638,533
Members49,751
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,317 Shoretel
186,890 CTX100 install
186,036 1a2 system
Newest Members
Housetech, MeganH, daob_sa, On Hold Concepts, TS Comm
49,751 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 8
Yoda 7
dexman 5
Who's Online Now
0 members (), 86 guests, and 33 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5