web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#631854 08/14/19 04:09 PM
Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
Has anyone successfully setup an Audiocodes MP112 to SV9100? I'm trying to get one setup and running into some difficulty. It will register both FXS ports/extensions with the SV9100. I can call from the FXS ports to other extensions without issue.

What I can't do, is call the analog extensions from a desk phone or call an outside number from the analog extensions.

I'm close, but just can't figure it out.

Thanks.

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Sep 2004
Posts: 4,191
Likes: 2
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,191
Likes: 2
Use port 5070 not 5060

15-05-18 allow IP duplication.

You might need to assign a unique CAP key to each ext as well.

Also is it on the same network or elsewhere?

Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
Yep, using port 5070 and IP duplication is enabled. It's on the same network.

I'm sure I'm missing something simple somewhere.

Joined: Sep 2004
Posts: 4,191
Likes: 2
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,191
Likes: 2
Does the phone it's calling from ring at all in the handset?

Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
I was testing this a bit more over the weekend. Looking into the status and diagnosis screen I can see my calls failing because they aren't routing correctly. Now I just need to figure out where it's failing. Unfortunately there just isn't any documentation out there.

Joined: Sep 2004
Posts: 4,191
Likes: 2
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,191
Likes: 2
You should get Audiocodes on the phone. There are so many SV9100 system in play I have a hard time thinking that if it can be done it has been. Seriously though an analog card for the system is probably cheaper and better in all ways.

Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 38
Likes: 1
Yeah, I would have thrown an analog card into the system. However, this building is remote and only has a piece of fiber connecting it to their main site.
I'll give the Audiocodes support a call.

Joined: Apr 2005
Posts: 2,496
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,496
Likes: 1
Why not setup a MLC on a smart phone?


We get old too soon, smart too late
Joined: Oct 2006
Posts: 60
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 60
I have 5 of these working on my 9100 system.
PM sent.


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,229
Posts638,536
Members49,751
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,415 Shoretel
186,974 CTX100 install
186,073 1a2 system
Newest Members
Housetech, MeganH, daob_sa, On Hold Concepts, TS Comm
49,751 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 8
Yoda 7
dexman 5
Who's Online Now
3 members (Toner, justbill, newtecky), 115 guests, and 35 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5