web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#616887 02/22/18 10:48 AM
Joined: Mar 2013
Posts: 144
usbuild Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2013
Posts: 144
Have anyone successfully connected 2 DSXs with voip boards?
I followed manual from nec site dated 2011 and according to system status page from both sites they are registered, but I’m unable to make any calls between.
I set 8 X-lite softphones at Site 2 awhile ago and they never had issues with them, other thaninconvenience of having desktop phone and soft phone at the same desk. Main reason for this setup is to deliver available pri lines to site 2 from site 1 for outbound calls

Both DSXs are on the same network thru site to site Vpn.

Site1(remote):
Dsx160 has a 23 channel pri and 16port voip board
Extensions 402-409 set as sip trunks

Site 2(local):
Dsx80 has 8 co lines and 8port voip board
Provider is set to DSX SIP, to lines 33-40 (unused Pri card occupies lines 9-32)

In theory if I dial extension 402 from site 1 it should ring line 33 at site 2, instead I get an announcement that extension 402 is busy

Anyone seen more recent manuals?
https://www.necdsx.com/docs/files/sip_trunking/dsx_sip_setup_1.04.pdf

Screen shots of setup
https://www.dropbox.com/sh/xgkpta0kozcm5m5/AABW4S_MtArkspSBCndoLlu9a?dl=0
https://www.dropbox.com/l/scl/AACLodRF0JkxeE2qO45fhW-tY1HEfvYs1h0

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Mar 2013
Posts: 144
usbuild Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2013
Posts: 144
After updating both sites to latest firmware 3.46 I’m able to make outbound and intercom calls from site 2 through Sip trunks 402-409.
However from site 1 to site 2 calls don’t go thru.
On the station at site 1 I set hotline keys for extensions 402-409 and when I call these extensions it blinks green for half a second and than announces that this extension is busy.
Any idea what’s causing the call to terminate?

Joined: Apr 2005
Posts: 2,496
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,496
Likes: 1
Might me a timer issue, you'll have to navigate programming and do the trial and error method.


We get old too soon, smart too late

Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,240
Posts638,579
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,640 Shoretel
187,392 CTX100 install
186,176 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 14
Yoda 8
dexman 4
Who's Online Now
0 members (), 60 guests, and 34 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5