web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: May 2017
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2017
Posts: 3
Hi, our office has a NEC phone system and we use NEC DT300 series. One of the phones doesn't have its mailbox and I'm wondering about how to add/configure a mailbox to that phone. It had a mailbox before we move the office and it somehow disappeared.

Your advise is highly appreciated.
Thank you,

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Oct 2004
Posts: 1,489
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,489
IF you cannot press the "VMmsg" softkey under the screen and take you to the mailbox i'm guess the mailbox was undefinded or removed.

Which in that case you need to go in to 47:XX and redefine it or create it.

Joined: Jul 2015
Posts: 15
Member
Offline
Member
Joined: Jul 2015
Posts: 15
When A customer tells me:

"One of the phones doesn't have its mailbox"

then sometimes the problem is that call forwarding has been cancelled.

What happens when you call that extension? Does it ring indefinitely?

What happens when you call that extension while it is in a busy condition? Do you hear a busy signal?

Joined: May 2017
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2017
Posts: 3
Thank you for your message. I can press the "VMsg" but then it says "please enter the mailbox number". Usually it says "please enter the security code". Mailbox removed does make sense to me. what is 47:xx? it it something I can do from the administrator phone?

Joined: May 2017
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2017
Posts: 3
Thank you. When I call that extension, it rings properly like other phones. I never hear a busy signal even it is in a busy condition.

Joined: Oct 2012
Posts: 251
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2012
Posts: 251
Sounds like there is no mailbox defined for that extension - as oobie states, you will need to have it added to the system - 47-xx is programming code for mailbox entry - will probably also need 24-xx programmed for call forwarding to voicemail once defined. To be safe, you should contact an NEC certified tech to set it up for you.


www.highspeedtele.com
Dallas & Fort Worth, TX
Joined: Oct 2008
Posts: 298
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2008
Posts: 298
Sounds more like a UM8000 voicemail prompt vs InMail. You will have to log into the voicemail as the system administrator and add a mailbox. Someone should have been given access when the system was setup, if not, you'll have to log in via web browser and create mailbox or add manager status to existing mailbox.


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,241
Posts638,581
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,644 Shoretel
187,402 CTX100 install
186,178 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 13
dexman 5
Yoda 5
Who's Online Now
2 members (Curlycord, justbill), 70 guests, and 34 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5