web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Jul 2011
Posts: 14
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2011
Posts: 14
We have a site which has just installed SIP trunking to replace the BRI trunks. The system is in the UK.

The BRI trunks detected the local area code so if someone dialled 123456 then it automatically knew it was a local call and the area code prefix wasn't required.

The SIP trunks don't do this. Many of our users are dialling 123456 and the carrier is saying it cannot connect the call.

How can we add a prefix of the area code say 02101 when the first digit dialled after the 9 is not a zero?

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Sep 2001
Posts: 2,327
Likes: 7
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,327
Likes: 7
LCR should be able to do what you are asking

Joined: Jul 2011
Posts: 14
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2011
Posts: 14
Thanks for your reply. sorry I didn't give full information of what I have tried but I don't seem to be able to get a prefix. screen shots are below:

[Linked Image from s16.postimg.org]

[Linked Image from s10.postimg.org]

[Linked Image from s21.postimg.org]

[Linked Image from s22.postimg.org]

Joined: Mar 2010
Posts: 139
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2010
Posts: 139
You'll need to put the LCR as feature code 9 and put the sip trunk back on 805 etc. Also make sure LCR is switched on in 210.

Joined: Jun 2006
Posts: 3,004
Likes: 4
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 3,004
Likes: 4
Make sure to put 9 back into any call forwards/speed dials/hot line after you set it as the LCR digit.


Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,240
Posts638,579
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,639 Shoretel
187,389 CTX100 install
186,176 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 14
Yoda 9
dexman 4
Who's Online Now
0 members (), 70 guests, and 33 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5