web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#597657 02/04/16 09:25 AM
Joined: Oct 2008
Posts: 298
conxtel Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Oct 2008
Posts: 298
Customer is extending their 9100 into a building that has an existing Norstar that currently is connected to an amplifier and numerous paging horns throughout the facility. Problem is there is no copper connection to this building, only fiber.

Only thing I can come up with is to install an ITL set and connect the speaker leads into the amplifier.

What does everybody else do? Would be great if there was an IP version of the PGD adapter.

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

conxtel #597660 02/04/16 09:45 AM
Joined: Sep 2004
Posts: 4,193
Likes: 2
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,193
Likes: 2
Been asking for that for years. The good thing is that a UX IP phone can be used so you don;t need to sacrifice a new phone. Did what you did for a couple situations and works fine.

conxtel #597732 02/05/16 02:36 PM
Joined: Mar 2014
Posts: 365
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2014
Posts: 365
We used the SNOM PA1 system on NEC UC3's. They were easy to set up and use. They are however a standard SIP unit. So you may need the appropriate license to use it on the 8100/9100.

conxtel #597819 02/09/16 12:18 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 83
Member
Offline
Member
Joined: Feb 2011
Posts: 83
We also use SNOM PA1 units on all NEC SV systems - absolutely perfect - I'm not sure how many we have in, but I can tell you how many we have problems with if interested... "zero" smile Really neat reliable solution from Germany

conxtel #597820 02/09/16 12:55 PM
Joined: Sep 2004
Posts: 4,193
Likes: 2
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,193
Likes: 2
Does it work on a zone page with other units for all page function across multiple sites?

conxtel #599147 03/23/16 01:04 PM
Joined: Oct 2005
Posts: 51
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Oct 2005
Posts: 51
We have used a pair of Valcom VIP-801 paging units. One is set up at the PBX side for connection to the 600ohm external page port. The other is across the LAN providing a page output to the amplifier. Expensive, but very easy and does not require a license.


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,241
Posts638,581
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,644 Shoretel
187,402 CTX100 install
186,178 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 13
Yoda 6
dexman 5
Who's Online Now
2 members (Curlycord, Toner), 67 guests, and 33 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5