web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Dec 2005
Posts: 9,166
Likes: 8
dexman Offline OP
Spam Hunter
*****
OP Offline
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 9,166
Likes: 8
Thought I would try posting a question here...

At the Church I attend, I installed three Linksys EA6500, two EA6900 and two RE9000s to extend Internet coverage into key areas. Because this is a Church...as opposed to a traditional business...the needs are pretty basic.

The two RE9000s were used to replace older vintage Linksys equipment (WT54s) that were located in offices, so, router features are not required.

My question pertains to the EA units...

Does anyone who might be familiar with Linksys consumer products, know if it is possible to allow devices that are connected to the routers (either via Ethernet cables or wirelessly) access to other devices that are upstream if said EA devices are provisioned as routers as opposed to running in Bridge Mode (operating as access points) ponder

What I am trying to do is allow connected devices the ability to print to either of the Church's printers. The printers are located in a specific part of the building and are connected to the Verizon DSL modem. One is connected via Ethernet cable and the other via Wi-Fi.

The catch is, I would like to accomplish this while operating the EAs as routers as opposed to access points. Part of the reason is that the EA6900s have a known software bug. If you use the Linksys Smart Wi-Fi system (URL or app), EA6900s cannot be accessed (they appear as offline) when operating in Bridge Mode. The 6900 is discontinued, so, it is doubtful that Belkin will release any sort of patch to resolve the issue.

I can live with running everything operating as access points (which is what I have been doing for the past month). Being able to run the units in some sort of hybrid configuration would be that much better. smile

All "fixed" devices have been assigned static IP addresses, so, they won't be changing anytime soon.

I did post this question over on the Linksys community forum. I actually posted the question about a week ago, but, due to an over aggressive spam filter, I had to contact a moderator to get the question to appear out in the open.


I Love FEATURE 00
Joined: Dec 2005
Posts: 9,166
Likes: 8
dexman Offline OP
Spam Hunter
*****
OP Offline
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 9,166
Likes: 8
2nd level Linksys support Emailed me back. Looks like it isn't going to happen. The only way to allow connected devices to communicate with non-connected devices is run the EAs in Bridge mode and forgo any control over connected devices. frown


I Love FEATURE 00
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
Yes, I could have told you that, but I didn't know it until your second post.

Sorry I couldn't get back to you earlier.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Joined: Dec 2005
Posts: 9,166
Likes: 8
dexman Offline OP
Spam Hunter
*****
OP Offline
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 9,166
Likes: 8
Meh, I gave 2nd level something to do. grin


I Love FEATURE 00

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,287
Posts638,784
Members49,767
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
211,837 Shoretel
188,979 CTX100 install
187,206 1a2 system
Newest Members
A2A Networks, James D., Nadisale, andreww, gohunt
49,766 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 22
teleco 5
dexman 4
dans 3
Who's Online Now
0 members (), 107 guests, and 179 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5