web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#624308 10/09/18 06:32 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Administrator
*****
OP Offline
Administrator
*****
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Hello guys, is there a way to default the Mitel 5000 system and voice mail through a connected phone?

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

#624312 10/09/18 10:39 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
If you remove the CF card so the system cannot do a system backup in the event of a power outage...and have a power outage?

Just thinking...


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
#624323 10/10/18 01:31 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Administrator
*****
OP Offline
Administrator
*****
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Yep, that worked thx. One more question, can this system be programed by one of the Mitel phones?

#624324 10/10/18 01:54 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
I do not believe it can be done through just the phone only.
Someone else may correct me if I am in error.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
#624348 10/10/18 08:42 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 9,424
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Dec 2002
Posts: 9,424
Likes: 1
no you need the proper version of DB studio to program it.


Jeff Moss

Moss Communications
Computer Repair-Networking-Cabling
MBSWWYPBX, JGAE
#624353 10/10/18 09:15 PM
Joined: May 2009
Posts: 1,198
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: May 2009
Posts: 1,198
You could have defaulted the unit from the front panel. Fortunately the license isn't lost when the database is defaulted, unlike the Axxess.

Like Jeff mentioned, you'll need the specific software - it's now called Administration & Diagnostics, DB Studio is long gone. The software version can be read from the system menu on the front panel.

#624372 10/11/18 02:17 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Administrator
*****
OP Offline
Administrator
*****
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Where can I get a copy of the Administration & Diagnostics, DB Studio?

#624374 10/11/18 03:52 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,800
Likes: 18
Probably at the Mitel website: Support>software downloads.

I imagine you have to be an Authorized Dealer/Technician for downloading, but I could be incorrect.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
#624380 10/11/18 05:35 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Administrator
*****
OP Offline
Administrator
*****
Joined: Jun 2001
Posts: 3,199
Likes: 2
Can one of you send me the S/W to my email at [email protected] ?? Or a link

#624406 10/12/18 07:45 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 9,424
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Dec 2002
Posts: 9,424
Likes: 1
Nope. You need to be a dealer.


Jeff Moss

Moss Communications
Computer Repair-Networking-Cabling
MBSWWYPBX, JGAE

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,305
Posts638,893
Members49,771
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
212,886 Shoretel
189,988 CTX100 install
188,107 1a2 system
Newest Members
Mansour, Dave Simmons, Soulece, Robbks, A2A Networks
49,770 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 17
teleco 6
dexman 6
jsaad 5
dans 5
Who's Online Now
0 members (), 60 guests, and 45 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5