web statisticsweb stats Business Phone Systems Tech Talk Forum - VOIP & Cloud Phone Help

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#613005 10/02/17 06:19 PM
Joined: Feb 2008
Posts: 683
RonP Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Feb 2008
Posts: 683
Got a customer with an SL1100 with 4 CO lines from Spectrum hooked up to the system. Line 1 has noticeable static when on a call with a system phone. Other lines appear to be ok. I tested line 1 with my butt set by isolating line 1 and connecting to the spectrum demarc. No static. So far I've run program 90-68-01 (reset). I've also measured loop current which was at 39ma, on the high side. Aha, I figured, I'm onto something. Contacted Spectrum who didn't know what loop current was but will dispatch a tech tomorrow to, I guess, twiddle their thumbs. Contacted NTAC who advised lower gain in 14-01-02 and 03. They also advised I lower codec in program 81-07-01 from 0 to 1 (reset). It helped but static is still there. my next step I guess is to pad the lines, but if I do what size resistor would be needed. Does anyone else have any theories on this?


St Petersburg
Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Oct 2004
Posts: 1,489
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,489
Did you move line one to another line port to see if it follows?

Joined: Apr 2005
Posts: 2,496
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,496
Likes: 1
Have you tried moving line 1 to trunk 2? If the static moves to trunk 2 I would have Spectrum look at their settings or replace their equipment.

This is off topic, if you haven't already un-check 14-02-24 for each trunk. This is a known issue with cable equipment and only cable equipment causing conversations to cut out.


We get old too soon, smart too late
Joined: Feb 2008
Posts: 683
RonP Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Feb 2008
Posts: 683
I'll do that....thanks for the tips


St Petersburg
Joined: Feb 2008
Posts: 683
RonP Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Feb 2008
Posts: 683
Ok, I'll ask a crazy question. What's 14-02-24? I don't see that code in the manual.


St Petersburg
Joined: Sep 2005
Posts: 971
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2005
Posts: 971
14:02:24 Found in SL2100 programming. Reference Analog trunk setup. call waiting,,
You are working on the SL1100 correct?


-TJ-
Joined: Feb 2008
Posts: 683
RonP Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Feb 2008
Posts: 683
O, I'm working on an 1100......with an old manual. Just went on the NTAC website and downloaded the latest and sure enough, there it is. I guess this is where I wipe the egg off my face.


St Petersburg
Joined: Jan 2009
Posts: 848
Likes: 1
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 848
Likes: 1
A side note, I just installed a brand new SL1100 and ever since the install, customer was complaining about audio on calls cutting in and out and even reports of the far end hearing a tone or beep once in awhile. I tried everything I could think of (short of replacing the KSU) and could not replicate the issue consistently. I opened a ticket with NTAC, and they immediately said to uncheck 14-02-24 (which is call waiting caller id) and is on by default. I informed them that the customer does not subscribe to call waiting on any of their lines, but NTAC was insistent that I give that a try. I disabled that on all three of their lines, and to my amazement, the problem has disappeared. I'd sure give that a try, it can't hurt.

Last edited by ffej010; 10/07/17 01:39 PM.
Joined: Feb 2008
Posts: 683
RonP Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Feb 2008
Posts: 683
Good to know for future use. The resolution to this issue was something else, and I'll admit something I overlooked. Line 1 went dead the next day. Tested ok at the demarc, but was dead at the tail which plugs into the SL. Switched to a spare tail. Line is up, static is gone. *dope slap*


St Petersburg
Joined: Dec 2007
Posts: 6,795
Likes: 18
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,795
Likes: 18
Sometimes it's the simple things. With connections like CO's or Stations always trace a problem from a known good point to the point of failure. But you know that, right?


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Page 1 of 2 1 2

Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,240
Posts638,579
Members49,755
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
210,639 Shoretel
187,389 CTX100 install
186,176 1a2 system
Newest Members
LewisR, TaniyahCobb, TDKs79, Buttinset, Housetech
49,755 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 14
Yoda 8
dexman 4
Who's Online Now
0 members (), 72 guests, and 29 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5