web statisticsweb stats

Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Jul 2021
Posts: 4
Matt L Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2021
Posts: 4
So I just took over an iwatsu omega ECS and so far so good.

But getting one of the SLT lines forwarded off site has got me stumped.

I have the new number xxx-xxx-5858 saved as a personal speed dial in 99.

The SLT line is ext. 1101 and I have it set to forward all with a destination of 99.

But it doesn't seem to work.

Is there a better way?

Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Aug 2006
Posts: 1,797
Likes: 10
Moderator-Iwatsu
*****
Offline
Moderator-Iwatsu
*****
Joined: Aug 2006
Posts: 1,797
Likes: 10
If you dial the Speed Dial code from the SLT itself does the call go through?


Sometimes the thoughts in my head get so bored, they go for a stroll through my mouth. This is rarely a good thing.
Joined: Jul 2021
Posts: 4
Matt L Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2021
Posts: 4
Originally Posted by JBean3329
If you dial the Speed Dial code from the SLT itself does the call go through?

Doesn't seem to.

I did remove the prime line 9 option that was dumping me directly to an outside line.
And I did see where I could enable numeric codes to dial for features on SLT lines but it isn't clear if they are working correctly.

Joined: Aug 2006
Posts: 1,797
Likes: 10
Moderator-Iwatsu
*****
Offline
Moderator-Iwatsu
*****
Joined: Aug 2006
Posts: 1,797
Likes: 10
When you create the Speed Dial bin, you need to assign a Line or Line Group to be used for the outgoing call. You'll need an outside line to forward your call to a remote location. If you can't make the personal Speed Dial code work, you'll never get it to forward anywhere.

In programming, make sure the dial code for Class 7>Item6 >Element 22 is set to something. By default, code 501 is entered for element 01 -this is the dial code for cancel- but all of the other possible dial codes need to be assigned. Once you have that code assigned - use 522 if it won't create a conflict- go to the SLT, then go off hook, dial 522, then 1,4,99 and listen for 3 beeps, signifying that programming was accepted.

To cancel the call forwarding at the SLT , dial 501. 522. 1.

Let us know how you make out.


Sometimes the thoughts in my head get so bored, they go for a stroll through my mouth. This is rarely a good thing.
Joined: Jul 2021
Posts: 4
Matt L Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2021
Posts: 4
"When you create the Speed Dial bin, you need to assign a Line or Line Group to be used for the outgoing call."


I think this is the issue. I don't see where to do this though.


Moderated by  JBean3329 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,331
Posts639,009
Members49,783
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
213,480 Shoretel
190,772 CTX100 install
189,240 1a2 system
Newest Members
AVO-IT, wierderal, Rupert, hamishegg, Rphoneguy
49,782 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Rupert 10
Toner 9
tim10 8
Yoda 5
lyte 4
Who's Online Now
0 members (), 112 guests, and 23 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2024
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5