Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Dec 2003
Posts: 2,086
Moderator-Nortel
OP Offline
Moderator-Nortel
Joined: Dec 2003
Posts: 2,086
Customer has a CICS.
They called and said this is what happened.
All the phones quit working - no display, dead.
They power-cycled the unit.
Then all the phones said "In Maintenance".
They power-cycled again.
Then 1 phone worked - dial tone, call out, etc...
But every other phone was just blinking like the system was just plugged in.

When I got to site, all the phones were still blinking and the one phone was working.
Went into Maintenance mode and except for the one working, EVERY station port was disabled.
I went through and enabled each port and the phones started working.

Programming was still good and all phones now working.

Have you ever seen that, especially the "IN MAINTENANCE" message?
Give me your guesses or expert knowledge as to what happened.

Thanks
Jim


If CON is the opposite of PRO
Then what is the opposite of Progress?
Nortel Phone System Service
VoIP Demo

Nortel Phone System Service in Canada


Do you need a Nortel Phone System technician or specific Nortel parts?
Atcom to the rescue! Our telephone techs have qualified experience servicing and troubleshooting Nortel CICS, MICS, & BCM telephone systems.
Service in Canada from sea to sea.

Joined: Oct 2006
Posts: 1,368
Likes: 5
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,368
Likes: 5
Well, it's not halloween yet. Full moon? Never saw In Maintenance message. I wonder what would happen if you power cycled it again, now that the ports are enabled? However . . . I'm a fan of "if it's not broke, don't fix it".

Jim

Joined: Feb 2005
Posts: 1,612
Member
Offline
Member
Joined: Feb 2005
Posts: 1,612
I am going to guess that something happened be it exp or line card flaked out or maybe a power surge or built in nvram that put the system into Maintenance mode and then is got stuck and why it did not re-enable the phones.
Could also be the software that just glitched on it's own.


But will never know that one lol.



=---()))))))))---=
www.curlycord.com
[Linked Image from telcopc.ca]
Toronto, Canada




Joined: Dec 2003
Posts: 2,086
Moderator-Nortel
OP Offline
Moderator-Nortel
Joined: Dec 2003
Posts: 2,086
Well, it is still running after a week.
Guess we chalk that one up for a Glitch and keep going.

My guess is that the customer is glad that we didn't have to replace the system.


If CON is the opposite of PRO
Then what is the opposite of Progress?
Joined: Jan 2013
Posts: 36
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2013
Posts: 36
The only time I had something similar occur on a system, was when it defaulted. Couldn't work out why.

Took ages to reprogram as system had had Handset Relocation turned on for ages & ports were all over the place. A few weeks later the same thing occurred, but at least I had my notes from last time!

After finishing, some one came up to me and said, 'We have a leaky roof and water was running down the front of the Main Equipment, would that make a difference'!
'YES IT WOULD, I told her & I suggest you get it fixed ASAP, before the system blows up totally.'

Funny thing there was no sign of water, either time.


Moderated by  MooreTel, NTlayoff 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,161
Posts638,205
Members49,735
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
206,828 Shoretel
184,433 CTX100 install
183,944 1a2 system
Newest Members
ZeGeekFru, smudger008, Jordan-CoastalPh, Ingersoll Dental, Lesko
49,734 Registered Users
Top Posters(30 Days)
dexman 13
Toner 6
Who's Online Now
1 members (nortelvoip), 45 guests, and 28 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers. Sundance Phone System Forums - VOIP & Cloud Phone Help
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5