Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Jan 2011
Posts: 81
Lenus Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2011
Posts: 81
Are the following Avanti firmwares compatible with all versions of Telrad phone systems or is there a minimum system software/card chip set level that is needed? Also, can the old Avanti firmware below be upgraded directly to the new firmware listed below via the eManager software download program?

NEW AVANTI FIRMWARE OLD AVANTI FIRMWARE
sw_st30_0d_d2.hex <-------> 00_C5; 00_CF; 00_CD;00_C0; 00_B1
sw_st30-r2_50_d3.hex <-------> unknown


Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

Joined: Aug 2003
Posts: 1,281
Moderator-Telrad
Offline
Moderator-Telrad
Joined: Aug 2003
Posts: 1,281
There are two releases of Avanti Phones, Version 1 and 2.

Latest software on 1 is sw_st30_0B_d2.hex
Latest software on 2 is sw_st30-r2_10_d3.hex

I recommend loading the latest on all phones.

You can't load version 1 on 2 or 2 on 1.

Depending on witch HEX file you use, only that version phone will show up.

You do need to have the correct processor. 7.39 I believe was the start of software download Plus the chip in the uld cards must be 1.05 or above.

Not positive on the chips or MPD version but if you are using MPD2 or IPEX you will be fine. Make sure you ULD chips are the latest to be sure with 2.06

I also recommend upgrading one or two phones at one time. If the upload process gets interrupted you will not be able to reload the software.



Joined: Jan 2011
Posts: 81
Lenus Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2011
Posts: 81
Thanks, regarding the interruption during upload, does a phone that shows a firmware of FF_FF mean that the process was interrupted and the phone is now no good?

Joined: Aug 2003
Posts: 1,281
Moderator-Telrad
Offline
Moderator-Telrad
Joined: Aug 2003
Posts: 1,281
That sounds very familiar, I'm almost certain that's what it will say.

The phone is still good. You just have to get a replacement chip.

Joined: Aug 2002
Posts: 4,920
Likes: 1
Administrator
Offline
Administrator
Joined: Aug 2002
Posts: 4,920
Likes: 1
Latest for rel 1 phones is now 0D-D2. Also note that 0D-D2 and 10-D3 firmware may not worl on Rel 7 systems.

Joined: Jan 2011
Posts: 81
Lenus Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2011
Posts: 81
Thanks for the help.


Moderated by  SSPhone 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics94,118
Posts637,999
Members49,726
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
205,788 Shoretel
183,671 CTX100 install
183,213 1a2 system
Newest Members
Jackie22, Griffin, Paso Telecom, goalieonyxvs, kb8doa
49,726 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 12
Yoda 6
OBT 4
Who's Online Now
0 members (), 14 guests, and 27 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5